Categories USA

Tramp nakon atentata: Bog je spriječio nezamislivo

Tramp je uputio poruke ljubavi drugim žrtvama i njihovim porodicama i rekao da se moli za opravak ranjenih i da drži u srcu sjećanje na građanina koji je “tako užasno ubijen”

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas preko svoje društvene mreže da je “sam Bog spriječio nezamislivo” dan poslije atentata na njega tokom predizbornog skupa u saveznoj državi Pensilvaniji.

“Hvala svima na vašim mislima i molitvama juče, zato što je sam Bog spriječio da se dogodi nezamislivo”, rekao je očekivani predsjednički kandidat Republikanaca na izborima u novembru, na svojoj društvenoj mreži “Truth Social”.

“Nećemo popustiti pred strahom već ćemo umjesto toga ostati čvrsti u našoj vjeri i zadržaćemo stav suprotstavljanja zlu”, dodao je on.

On je još rekao da je sada važnije nego ikad za Amerikance da ostanu ujedinjeni i da pokažu “svoju pravu prirodu kao Amerikanci” ostajući “odlučni i ne dozvoljavajući zlu da pobijedi”.

Tramp je uputio poruke ljubavi drugim žrtvama i njihovim porodicama i rekao da se moli za opravak ranjenih i da drži u srcu sjećanje na građanina koji je “tako užasno ubijen”.

Tramp je evakuisan sa iskrvaljenim licem poslije pucnjave koja je izbila nekoliko minuta poslije početka njegovog predizbornog mitinga u Batleru u sjeveroistočnoj američkoj državi Pensilvaniji.

Tramp je ranjen u uho, napadač je ubijen, a poginuo je jedan učesnik skupa dok su dvoje teško ranjeni, svi odrasli muškarci, prema navodima policije.

“Zaista volim našu zemlju, i sve vas volim i radujem se što ću se obratiti našoj velikoj naciji ove nedjelje iz Viskonsina”, dodao je Tramp.

On će otputovati u Milvoki, u saveznoj državi Viskonsin, gdje se od ponedjeljka održava Republikanska konvencija na kraju koje će i zvanično biti proglašen za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke za izbore u novembru

Vijesti.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like