Categories Intelligence

Crnogorski mafijaši rutama Pabla Eskobara (FOTO)

AKCIJA “GENERAL” POKAZUJE RAZMJERE PRLJAVOG NARKO POSLA KRIMINALNIH ORGANIZACIJA

Libertas objavljuje rješenje sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzane Mugoše, kojim je određen pritvor do 30 dana osumnjičenima za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge, na čijem su, navodno, čelu Vaso Ulić i vođa kriminalnog kavačkog klana Radoje Zvicer.

Osim Uliću, pritvor je određen i njegovom sinu Nikoli, jednom od vođa kriminalnog klana iz Tuzi Viktoru Drešaju, Petru MiranovićuVukanu Čokoviću MatićuRadomiru DobrišiMarinku Preleviću i Veselinu-Paru Pavličiću.

Pritvor je određen i Radoju Zviceru, Vuku VulevićuIvanu DelićuRadulu BožovićuDraganu Pavličeviću, koji su u bjekstvu.

Osim njih, za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge osumnjičeni su i bivši predsjednik Opštine Budva Milo Božović, Vjekoslav Lambulić, Radovan Pantović i Damir Mandić, koji su u pritvoru odranije zbog drugih krivičnih postupaka.

Akcija “Genaral”, koju su Specijalno državno tužilaštvo i crnogorska policija realizovali u saradnji sa Europolom, Federalnim istražnim biroom – FBI, Upravom za suzbijanje narkotika – DEA Sjedinjenih Američkih Država i Australijskom federalnom policijom – AFP, sprovedena je 17. aprila.

Libertas je iz sudskog dokumenta uklonio samo lične podatke osumnjičenih.

Libertas objavljuje dio fotografija iz kriptovanog telefona Radoja Zvicera koje je, prema podacima koje je crnogorskom tužilaštvu i policiji ustupio Europol, razmjenjivao sa kriminalcima sa kojima je sarađivao i fotografije uhapšenih u akciji “General” prošle sedmice.

LibertasPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like