Categories Intelligence

Podignuta optužnica protiv Mandrape zbog sumnje da je član kriminalne grupe

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miljana Mandrape iz Herceg Novog zbog sumnje da je, kao član kriminalne organizacije, švercovao drogu iz Crne Gore i Hrvatsku, potvrđeno je danas Libertasu.

Mandrapa je u pritvoru od aprila, kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Hapšenje je, saopšteno je tada, uslijedilo nakon višemjesečnog planiranja i koordinisane akcije crnogorskog tužilaštva i policije, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva Hrvatske – USKOK i tamošnjeg Ministarstva unutarnjih poslova.

“Cilj kriminalne grupe, koju su organizovale nepoznate osobe, a čiji je član, osnovano sumnjamo, prošle godine postao M.M, bilo je vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, radi sticanja nezakonite dobiti. Pripadnici te kriminalne organizacije postali su i državljani Crne Gore R.V. i F.R, državljanin Hrvatske J.B. i druga nepoznata lica, pa su, djelovanjem u okviru kriminalne organizacije, neovlašćeno i radi prodaje, u februaru i martu prošle godine, iz Crne Gore u Hrvatsku, do poluostrva Prevlake, morskim putem, prenijeli radi prodaje najmanje oko 250 kilograma opojne droge konoplje, a potom i putničkim vozilima na teritoriji Hrvatske”, saopštio je portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

 

U optužnici je, naveo je on, predloženo da se Mandrapi produži pritvor.

 

“Državljani Crne Gore R.V. i F.R. su u Hrvatskoj uhapšeni i osuđeni na zatvorske kazne, dok je protiv državljanina Hrvatske J.B. u toj zemlji, takođe, pokrenut postupak istrage od USKOK-a”, saopštio je tužilac Radonjić.

LibertasPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like