Categories Intelligence

Uhapšen Jovan Miletić u sklopu istrage o švercu cigareta i sticanja nezakonite dobiti i moći, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Jovan Miletić uhapšen je danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je povezan sa švercom cigareta.

Njemu se, saopštio je portparol tužilaštva, specijalni tužilac Vukas Radonjić, na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

“Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni, u 2020. godini, postao pripadnik kriminalne organizacije, koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem krijumčarenja cigareta i sticanje nezakonite dobiti i moći, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini”, naveo je Radonjić.

Miletić je, saopštio je on, “izvršavajući povjerene mu zadatke i ulogu, doprinio ostvarivanju kriminalnog plana kriminalne organizacije – da se cigarete prenose preko carinske linije, uz izbjegavanje mjera carinskog nadzora”.

“I prodaju, rasturaju i prikrivaju na teritoriji Crne Gore”, piše u saopštenju Radonjića.

Policija je, naveo je on, prethodno uhapsila organizatora kriminalne organizacije M.R. i pripadnike te grupe, R.R., M.S., M.M. i M.V, protiv kojih je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo krivični postupak za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

LibertasPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like